Konserter i Kristiansand Domkirke


Kristiansand Domkirke har et rikholdig konsert- og kulturtilbud gjennom året. Her går meditativ orgelmusikk hånd i hånd med mektige orkesterarrangementer og store gospelkonserter.

 

Førjulstiden er naturlig nok høysesong for kirkekonserter, og for mange er det en tradisjon å få med seg en av de mange julekonsertene i Domkirken. Gjennom året for øvrig, er også konserttilbudet i Domkirken fyldig, og spenner bredt, mellom klassisk og moderne musikk, populærmusikk, visemusikk, gospel, jazz og mye mer.
 
Kristiansand Domkirke fikk i 2013 et nytt orgel i verdensklasse. Orgelet er levert av Klais Orgelbau i Tyskland, og er bygd for å passe til kirkens akustikk. Det har gjennom mange konserter vist seg å innfri mer enn forventet.
 
Våre egne, høyst dedikerte domkantorer, Elsebeth Lütcherath og Marianne Sødal Misje beriker både kirkegjengere og konsertgjester med sin musikkfaglige dyktighet og talent. Gjennom året arrangeres både orgelfestivaler og enkeltkonserter. Og gjennom sommerhalvåret holder Domkirken åpen med daglige halvtimes orgelkonserter i forbindelse med cruiseanløp. Da er det ikke uvanlig at tusenvis av besøkende er innom på en dag. Disse daglige konsertene er gratis og åpne for alle.
 
Konsertlivet i domkirken er på følgende måte tredelt:

  • Konserter arrangert av menighetens konsertkomite, "Musikk i Domkirken" Facebook
  • Korlivet (www.kristiansand-domkor.no)
  • Utleiekonserter 

 

Tilbake